Pupinformatie

Aanschaf van een pup

Je hebt besloten tot de aanschaf van een pup. En waarschijnlijk is er na een uitgebreide zoektocht de keuze op ons mooie ras, de Weimaraner kort- of langhaar, gevallen.

Als rasvereniging stellen wij het belang van het ras en van de individuele Weimaraner voorop en daarom geven wij als NWC graag enkele tips mee in uw zoektocht naar de juiste fokker.

-Neem een kijkje op onze activiteitenkalender. Hier kunt u fokkers en liefhebbers van ons mooie ras en hun honden ontmoeten. Een mooiere gelegenheid om meerdere Weimaraners bij elkaar te zien is er niet. We heten u graag welkom.

-Vraag altijd om de gezondheidstesten/ show/werk diploma’s en stamboom van de ouderdieren.

-De moeder van de pups dient bij het nest aanwezig te zijn. Ook een schone omgeving is een must.

-Ga goed bij uzelf te rade wat u met de pup voor activiteiten wilt gaan doen (veldwerk, jachttraining, zweetwerk, gehoorzaamheid, agility, canicross etc). Onthoud dat een Weimaraner een zeer actieve hond is en dus fysiek ook wat van de baas vraagt. Een gelukkige Weimaraner is een hond die een goede balans krijgt aangeboden tussen rust en actief bezig zijn.

-Een kritische fokker zal ook vragen voor u hebben om een goede match te zoeken voor de beschikbare pup.

-Een goede fokker is ook bereikbaar voor vragen ook als de pup / hond bij u woont.

De NWC kan u helpen met uw zoektocht naar een geschikte pup. U kunt hiervoor een kijkje nemen op de lijst met aangesloten fokkers of op de pagina met ‘te verwachten nesten’ bij de aangesloten NWC fokkers. Tevens staan wij voor u klaar bij vragen. Meer informatie vindt u op de pagina fokkerij.

Nesten geboren bij aangesloten fokkers voldoen aan de gezondheidseisen van de Raad van Beheer , ons VFR en eventuele aanvullende testen die een fokker gedaan heeft zullen worden vermeldt op de pagina.