Nieuws


1 juni 2024 – Kampioenschapsclubmatch & ALV


22 mei 2024 wordt 25 september 2024 – Lezing : Loslopen en Hier Komen door Jantine Veldhuyzen

Tot onze grote spijt hebben wij de lezing van Jantine Veldhuyzen moeten annuleren. De reden is een hele verdrietige, namelijk dat zij haar hond Eusje afgelopen week heeft moeten laten inslapen. Zoals jullie zullen begrijpen is Jantine daar behoorlijk van slag van en niet in staat om op dit moment deze lezing te geven, temeer ook omdat de Eusje veelvuldig voorkomt in de presentatie. Uiteraard hebben bij als bestuur hier alle begrip voor.

Wij hebben met Jantine een nieuwe datum vastgesteld voor deze lezing. En wel op woensdag 25 september, zelfde tijdstip, zelfde locatie.

We hopen op jullie begrip en jullie allemaal te zien op 25 september!


→ Datum volgt – Oefen SJP ………

UPDATE:
Wegens een verkeerde inschatting met betrekking tot de reservering van het terrein kan 26 mei 2024 geen doorgang vinden, daarom zal onze oefen-SJP op een andere dag plaatsvinden. Onze oprechte excuses voor het ongemak. We streven ernaar zo snel mogelijk een nieuwe datum te kunnen mededelen.

Oefen SJP C , B én A- onderdelen
Wil je weten waar je staat in je opbouw naar een SJP  wedstrijd? Doe dan mee aan onze laagdrempelige oefen SJP. Deze oefen SJP omvat alle onderdelen van het SJP C/B programma, geheel volgens de reglementen van de ORWEJA.  Daarnaast komen ook de A-onderdelen aan bod voor diegenen die het C en B programma goed hebben doorlopen. De beoordelaars zullen keuren naar de regels van de ORWEJA maar daarbij ook tips geven en samen kijken hoe de proef succesvol kan worden afgerond. Daarbij wel gezegd dat het geen training is en de hond al wel met wild in aanraking moet zijn geweest.


Altijd al eens mee willen doen aan een hondenshow maar weet je niet goed wat er van je verwacht wordt? Of heb je nu al zin in de kampioenschapsclubmatch maar wil je graag nog een keertje extra oefenen?

Speciaal voor onze leden organiseren we showtraining ter voorbereiding op onze kampioenschapsclubmatch 1 juni 2024. De training op zaterdagmiddag 20 april wordt gegeven door Josee Sales te Maarsbergen en de training op maandagavond 22 april wordt gegeven door Nathalie van Gastel te Rijen. De focus zal liggen ; waar wordt er op gelet bij een show, wat kan je thuis oefenen en hoe zorg je ervoor dat je hond het leuk vindt om dit samen met je te doen? Een goede voorbereiding is het halve werk!

– Zaterdag 20 april Maarsbergen – Josee Sales
– Maandagavond 22 april Rijen – Nathalie van Gastel
– Kosten € 7,50
– Aanmelden via  voorzitter@nwc21.nl vóór 13 april
– Overige details volgen na aanmelding!


Op zondag 1 april a.s. gaat de NWC geen eieren zoeken, maar zweet… Deze seminar zal onder leiding van, niemand minder dan, de ervaringsdeskundige Ruud Onderwater plaats vinden. Wil je graag alle ‘ins and outs’ van zweetwerk leren kennen dan is deze interactieve seminar de basis om vervolgens zelf sporen te gaan leggen. 

Op zondag 1 april a.s. gaat de NWC geen eieren zoeken, maar zweet… Dit seminar zal onder leiding van, niemand minder dan, de ervaringsdeskundige Ruud Onderwater plaats vinden. Wil je graag alle ‘ins and outs’ van zweetwerk leren kennen dan is dit interactieve seminar de basis om vervolgens zelf sporen te gaan leggen. 

Ruud als echt buitenmens, neemt zijn jarenlange ervaring mee, als instructeur en keurmeester om samen van spoor tot stuk te komen. Zelf werkt hij met teckels en Duitse Staande draadharen en is daardoor ook zeer ervaren met staande honden. 

Locatie: Landgoed de Willemshoeve” – Leersum

Programma:
10.00 uur Ontvangst met koffie en thee
10.30 uur Aanvang seminar: materiaal uitleg
11.00 uur sporen leggen en lopen: van ‘A’ tot ‘Z’
15.00 uur Discussie & Afronding met ‘natje en droogje
16.00 uur Einde

Op de dag zelf zal er een assorti van materialen ter inzage aanwezig zijn. Een leuke ‘goodie bag’, inclusief kortingsvoucher, wordt aangeboden door Jachthondenwinkel Hunter & Co

  • De kosten voor dit seminar, inclusief koffie wat lekkers, broodjes en drankjes bedraagt voor leden €50,- en voor niet-leden € 65,-. Wanneer je direct lid wordt, heb je helft van het lidmaatschap al terugverdient!
  • Op de dag zelf hoef je niet je hond mee te nemen, het seminar is echt voor de voorjager.
  • Er is beperkt plaats voor deelname en wij denken dat dit voor velen interessant is, dus schrijf je snel in, want vol is vol!
  • Inschrijven via  secretaris@nwc21.nl o.v.v. Seminar zweet, naam en telefoonnummer, lid of geen lid

Oefen SJP C en B onderdelen
Wil je weten waar je staat in je opbouw naar een SJP  wedstrijd? Doe dan mee aan onze laagdrempelige oefen SJP. Deze oefen SJP omvat alle onderdelen van het SJP C/B programma, geheel volgens de reglementen van de ORWEJA.  De beoordelaars zullen keuren naar de regels van de ORWEJA maar daarbij ook tips geven en samen kijken hoe de proef succesvol kan worden afgerond. Daarbij wel gezegd dat het geen training is en de hond al wel met wild in aanraking moet zijn geweest. 

Inschrijving:
Leden van de NWC hebben voorrang op deelname. Aanvang 9.00 uur. Afsluiting om 12.30 uur. Het maximumaantal deelnemers bedraagt 20. Bij meer inschrijvingen zal er een tweede groep starten om 14.00 uur. Aanmelden kan tot en met woensdag 20 maart door een mail te sturen naar secretaris@nwc21.nl.

Inschrijfgeld bedraag voor leden € 25,- , voor niet-leden € 35,-
Nadere informatie volgt bij bevestiging.


Alweer de 2de NWC-wandeling van dit jaar; nu in het Noorden van Nederland!!
Wim Zijlema heeft voor ons een mooie route uitgestippeld bij ‘De Vosseholen’ te Sappemeer. We ontvangen jullie graag vanaf 09.45 met koffie/ thee en wat lekkers van de warme bakker.

Om 10.30 gaan we een wandeling maken van +/-1.5 uur.
Voor oudere en de jongere honden kan de wandeling ingekort worden.
We sluiten af met een glaasje fris om nog even wat na te kletsen.

Locatie navigatie: Parkeerplaats van Vosseholen 66 te Sappemeer.
Datum : zaterdag 23 maart
Ontvangst : 09.45
Start wandeling 10.30

Graag opgeven per mail naar voorzitter@nwc21.nl.
Dan weten wij hoeveel thee/ koffie / lekkers we mee moeten nemen!

‘De Vosseholen’ te Sappemeer